anteckningsbok

Anteckningsböcker från Skåne

Man säger ofta att minnet är bra men kort, och det stämmer nog för de flesta. Många väljer då att börja skriva ner saker som är viktiga att komma ihåg. För enkla minnesanteckningar duger nog anteckningsfunktionen på telefonen, men om man vill skriva ner tankar, drömmar eller planer kan det kännas lite hafsigt att bara snabbt skriva ner det på telefonen. Då kan det vara bra att istället ha en fin anteckningsbok att kunna använda.

Dagbok

Många vill gärna skriva ner sina tankar, känslor och drömmar. Att skaffa en fin anteckningsbok och en bra penna ger en helt annan känsla än att sätta sig vid datorn eller mobilen och anteckna där. Dessutom så finns böckerna kvar, även efter att mobilen gått sönder. Om man gör denna typ av anteckningar i mobilen riskerar man att allt försvinner den dagen man tappar mobilen i en vattenpöl eller har sönder den på något annat sätt så att man inte längre kommer åt sina anteckningar.

Studier

När man studerar antecknar man ofta stora mängder. Många väljer att skriva sina anteckningar på en dator, och detta har absolut sina fördelar. Det går ofta snabbare att skriva på dator, och man kan spara allting på samma ställe. Men det finns också de som istället väljer att skriva för hand i ett anteckningsblock. Förr, innan det fanns mobiler och datorer, skrev alla sina anteckningar för hand. Det tar ju, som sagt, längre tid att skriva för hand, men genom att skriva för hand lär man sig bättre än om man skriver på datorn. När man skriver för hand har man inte tillgång till datorns stavningskontroll och stavningsförslag, vilket gör att man själv måste tänka till på hur orden ska stavas, vilket gör att man lär sig på ett annat sätt. Själva handrörelserna gör också att det man försöker memorera fastnar i huvudet på ett annat sätt än om man bara skriver på datorn.

Att skriva för hand i ett anteckningsblock har alltså många fördelar, och är nog någonting som, datorer och mobiler till trots, aldrig helt kommer att försvinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *